Boottocht 27 juli.

Op zaterdag 27 juli organiseren we weer de jaarlijkse boottocht. Dit uitstapje is bij uitstek geschikt voor leden die slecht ter been zijn en niet aan andere excursies kunnen deelnemen. Uiteraard zijn alle leden van harte welkom. De boottocht wordt verzorgd door rederij Cascade uit Wessem met de  ” Stadt Wessem”.
Vanaf 9.30 uur inschepen aan de Cruise Terminal Maasbracht. We vertrekken om 10.00 uur vanuit Maasbracht en zijn om 16.00 uur weer terug.
We zullen vanuit Maasbracht maas afvarend richting sluis Linne, sluispassage richting Spoorplas, Lus van Linne, dorp Linne, rondvaart Oolderplas, passage Voorstad Roermond, sluispassage Roermond, rondvaart Asseltse plassen via Lateraalkanaal terug richting Maasbracht. Onderweg geeft de kapitein een korte toelichting op de bezienswaardigheden. Rond 16.00 uur meert de “Stadt Wessem” aan in Maasbracht.                                                                  

Er wordt weer een tombola georganiseerd. Er kunnen deze middag foto’s gemaakt worden die later op onze site gezet worden.. Als u bezwaar hebt i.v.m. de privacywet, laat het even weten zodat wij er rekening mee kunnen houden.
De kosten voor leden bedragen € 32,00 per persoon. De kosten zijn inclusief koffie/thee, Limburgse vlaai en lunch. Overige consumpties zijn voor eigen rekening. Voor niet leden die mee gaan als begeleiding zijn de kosten € 35,00. U dient het bedrag binnen een week na aanmelding over te maken op rekeningnummer NL95RABO0127472932 t.n.v. KBO afdeling Maaskernen onder vermelding van boottocht.
Indien de eigen bijdrage niet binnen een week is overgemaakt, wordt u van de aanmeldingslijst verwijderd zonder hiervoor bericht van ons te ontvangen.                                            
Bij afmelding wordt geen geld teruggestort, ongeacht de reden van afmelding. U kunt wel zorgen voor een ander KBO lid wat u plaats inneemt.
Aanmelden tot 20 juli bij Agnes Wilms, Telefoon 561993 en via email a-wilms@home.nl of bij Piet Leijendeckers 572313 en via email pltruus@tele2.nl. Bij opgave graag aangeven of u gebruik maakt van een rollator of rolstoel. We gaan er weer een gezellige dag van maken, dus vaar allemaal met ons mee.                                                                                               

 

Wandeltocht  door en rond Linne woensdag 14 augustus aanvang 14.00 uur

 

Wandel 1

 

Woensdag 14 augustus gaan we samen wandelen door en rond Linne. Wij vertrekken om 14.00 uur vanaf de Nieuwe Markt in Linne.
Route (circa 5 km) die wij lopen:
Nieuwe Markt, Maasbrachterweg, Veestraat, Eikenstraat ,Feterweg , Schoorweg, Oeveren, Heistervoetpad, Heisterweg, Wederweg (Kasteer Heysterum) ,Steegweg tot aan Waterkracht centrale (Stuw). Terug langs de Steegweg, Kerkweg, Weerdervoetpad ,zwembad – speeltuin (Koffie pauze) Iedereen bestelt voor zich zelf en rekent ook zelf af. Na de koffie pauze lopen we via Oeveren, Keulstraat, Marktstraat, Nieuwe Markt. (eindpunt) In verband met reserveren van de accommodatie voor de koffiepauze is aanmelding noodzakelijk. U kunt zich tot 10 augustus aanmelden bij Agnes Wilms, telefoon 561993 of per email a-wilms@home.nl op bij Piet Leijendeckers, telefoon 572313 of per email pltruus@tele2.nl Bij slechte weeromstandigheden gaat de wandeltocht niet door. Wij hopen echter dat de weergoden ons gunstig gezind zijn. Let op: Deelnemen aan deze wandeltocht is op eigen risico. De KBO afdeling Maaskernen kan men niet aansprakelijk stellen.

 

Wandel2

 

Fietstocht woensdag 21 augustus 2019

Woensdag 21 augustus stappen we weer samen op de fiets voor een mooie tocht door ons Limburgse landschap. We starten om 13.00 uur op de parkeerplaats bij de “Spil” in Maasbracht. De route is ca 35 km door een heel gevarieerd landschap. Bij 10 km is er een kleine pauze en bij circa 20 km de koffiestop. Iedereen bestelt voor zich zelf en rekent ook zelf af. In verband met het reserveren van de accommodatie voor de koffiepauze is aanmelding noodzakelijk. U kunt zich tot 18 augustus aanmelden bij Agnes Wilms ,telefoon 561933 of per email a-wilms@home.nl of bij Piet Leijendeckers, telefoon 572313 of per email pltruus@tele2.nl. Bij slechte weersomstandigheden gaat de fietstocht niet door. Wij hopen dat de weergoden ons gunstig gezind zijn. Let op: Deelnemen aan deze fietstocht is op eigen risico. De KBO afdeling Maaskernen kan men niet aansprakelijk stellen.

 

fietsen

 

Raad van Ouderen

Het tweede advies van de Raad van Ouderen, waar onze oud-voorzitter Nel van Lin zitting in heeft, vandaag is verzonden naar minister Hugo de Jonge van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Klik op onderstaande link om het advies te kunnen bekijken.

https://www.beteroud.nl/nieuws/keuze-verpleeghuis-ondersteuning-nodig

 

 

GOEDKOPE RIJBEWIJSKEURING SENIOREN IN MAASBRACHT


MAASBRACHT - Senioren, chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor terecht bij de RijbewijskeuringsArts op 29 mei en vervolgens eens per maand in het Groene Kruis Maasbracht, Zandkuilweg 2.
Informatie en een afspraak maken:
Bent u lid van Service van Envida (voorheen GroenekruisService) neemt u dan contact op met Service van Envida, telefoon 043-3690610.
Bent u lid van Meander eXtra neemt u dan contact op met Meander eXtra, telefoon 045-5748800.
Bent u geen lid dan belt u naar het landelijke afsprakenbureau: 036-7200911.

Zelf een datum reserveren kan via de website: www.rijbewijskeuringsarts.nl.

Tarieven (incl. BTW): 75+ B/E € 45,00, medisch € 65,00, C/D/E (ook voor code 95) en Taxipas € 65,00.
Leden van Envida, Meander eXtra en/of CNV/FNV/ouderenbonden krijgen € 10,00 korting op bovenstaande prijzen.

Let op: Het is niet mogelijk rechtstreeks bij de locatie een afspraak te maken.

Voordat u naar de keuring gaat dient er eerst een Gezondheidsverklaring gekocht te worden en is verkrijgbaar bij de gemeente en via internet op mijn.cbr.nl (inloggen met DigiD).
U beantwoordt de vragen en stuurt de Gezondheidsverklaring naar het CBR. Binnen een week krijgt u het Keuringsverslag dat de arts moet invullen per post of via de mail toegestuurd van het CBR.

De verwerking en beoordeling door het CBR kan tot 3 maanden in beslag nemen. Geadviseerd wordt om tijdig een afspraak te maken voor een keuring. Ook inwoners uit omliggende gemeenten zijn van harte welkom.

Omdat vooraf telefonisch een afspraak gemaakt dient te worden bij het afsprakenbureau van de RijbewijskeuringsArts en dit niet mogelijk is op de betreffende locatie, kunt u gebruik maken van genoemde telefoonnummers. 

Met vriendelijke groet,

José van den Berg
RijbewijskeuringsArts

tel.: 036-7200911
www.rijbewijskeuringsarts.nl

 

 

 

 

 

 

KBO afdeling Maaskernen

Actueel